vakantiekiekjes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  foto's
   
  gebruik van deze foto's vrij, mits bronvermelding
  foto: Jan Barnier / Hilversum

  Bad Karlshafen, Franse cultuur in midden Duitsland
  Bad Karlshafen, Franse cultuur in midden Duitsland
   
  Met mijn Frans klinkende achternaam wordt mij vaak gevraagd of mijn voorouders met de Hugenoten naar Nederland kwamen, nee dat is niet zo, wij kwamen met Napoleon.. en bleven in Nederland.
  Toch waren we al eens eerder in het van de Hugenoten bekende Duitse plaatsje Bad Karlshafen aan de Weser, en liet het plaatsje een zodanige indruk op ons na dat we, toen we dit jaar in de buurt waren, er weer zijn neergestreken.
  Met nog geen 4000 inwoners is Bad Karlshafen geen grote plaats maar wel bekend als kuuroord in een prachtig heuvel/berglandschap iets boven Kassel aan de Weser. Nog bekender is Bad Karlshafen als plaats waar door toedoen van de toenmalige landgraaf Carl van Hessen  ( Carlshafen ! ) in 1688 de in Frankrijk verdreven Hugenoten een nieuw onderkomen vonden.
  Het Hugenotencentrum is nu gevestigd in een oude tapijtfabriek met daarbij een museum, genealogische onderzoeksplaats en een uitgebreid archief en bibliotheek.
  In 1838 werd een bron ontdekt met sole ( zout water ) die heilende werking heeft op astma, bronchitis, reuma en ischias, vandaag de dag is er een modern kuurcentrum.
  Als bezoeker van het historische centrum valt vooral de bijzonder ( bijna on-Duitse ) bouwstijl op die de Hugenoten meebrachten en kenmerkend is voor Bad Karlshafen, natuurlijk had mijn camera bij me en legde dit vast in de gevoelige “pixel-kolonie”, geniet mee…..
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  meer info op:

  http://www.weserbergland-tourismus.de/nl/urlaubsorte/a-b/bad-karlshafen/index.php

   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl