vakantiekiekjes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  foto's
   
  gebruik van deze foto's vrij, mits bronvermelding
  foto: Jan Barnier / Hilversum

  Laatste artikelen
  Lienz, in de Dolemiten in Oost Tirol
   
  De Alpenlanden en hun bergmassieven hebben altijd al een aantrekkingskracht op de bewoners van de lage landen. De indruk die Oostenrijk op ons maakt was onuitwisbaar, het bijzondere natuurschoon van de Alpen vergeet je nooit meer.
  In 2007 waren we in het zuiden van Oostenrijk, in de  “zonnenplaats” Lienz, hoofdstad van Oost-Tirol aan de voet van de Dolomieten, dit plaatsje aan de rivier de Isel ligt op slechts enkele kilometers van de Italiaanse grens, Lienz ademt dan ook een sfeer uit die zowel past bij Oostenrijk als bij de Italiaanse levensstijl.
  De camping, met een prachtig stijlvol ontvangstgebouw was uitstekend, de stad was met zijn mediterrane invloed zeer verrassend, het weer was wisselvallig, maar dat maakt het juist interessant.
  Let bij de foto van het plaatselijke station maar eens op de regenboog in de bewolking die op de achtergrond over de berghelling hangt.
  O ja, en dan was er nog dat phonografische museum, met Elvis op de buitenmuur….
   
  Lees meer...
  Delfsail in Delfzijl
   
  In het met 2 dagen verlengde weekend van 22 tot 26 augustus 2009 is er weer in het hoge noorden Delfsail in de Groningse havenstad Delfzijl, een grootse manifestatie met een enorme armada aan grote en kleine zeilschepen.
  In 2003 bezochten wij ook dit gebeuren, de foto’s daarvan, gemaakt met een van m'n eerste digitale camera’s,  zijn ooit verdwenen in een computercrash, maar deze is gelukkig nog bewaard. Op een camping, vlak onder Delfzijl, brachten we de nacht door met dit fraaie uitzicht op de zonsondergang over het Schildmeer bij Steendam.
   
  Lees meer...
  De zomer van 2008 was een vakantie die “in de regio” bleef, met omzwervingen door Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.
  In Duitsland kwamen we terecht in de streek aan de Lahn.
  De Lahn is een rivier die, vanuit oostelijke richting, even onder Koblenz in de Rijn uitmondt.
  Aan de rivier liggen stadjes, dorpjes en campings. Een van die stadjes was Nassau, een plaats die oranjegezinde Nederlanders wel bekend in de oren zal klinken. Nassau heeft een klein maar leuk centrum met historische gezicht en verschillende mooie vakwerkpanden.
  Ook de stroming van de Lahn geeft het landschap een bijzondere groene uitstraling, een kleur die terugkomt in de frequent langsrijdende Vectus Lint light-rail treinstellen.
  Het Lahn stroomgebied is een heerlijk landelijk gebied om van te genieten en tot rust te komen, en dat deden we ook in 2008.
   
  Lees meer...
  " Ich hab' mein Herz in Heidelberg verloren
  in einer lauen Sommernacht.
  Ich war verliebt bis über beide Ohren
  und wie ein Röslein
  hat
  ihr Mund gelacht !
  Und als wir Abschied nahmen vor den Toren
  beim letzten Kuß
  da hab' ich's klar erkannt
  daß ich mein Herz in Heidelberg verloren "
   
  We waren een paar jaar terug in Midden-Duitsland en stonden op een camping aan de Neckar in Neckergemünd even  stroomopwaarts voorbij Heidelberg. Als er dan elke dag een boot vertrekt naar Heidelberg, dan neem je die boot en laat je je verrassen in Heidelberg. We slenterden door de universiteitsstad, genoten van de oude geveltjes en bezochten het slot met een heerlijk vergezicht over de stad en de rivier.
   
  Lees meer...
  Nederland – Waterland
   
  Het eerste weekend van juli 2009 was het heerlijk zonnig weer en een goede gelegenheid voor ons om de noordelijke provincies te bezoeken.
  De rit ging dat weekend door Groningen, Friesland en via de afsluitdijk en de IJselmeerdijken tot Enkhuizen en Hoorn door Noord-Holland.
  Onze camping in Friesland lag in een waterrijk gebied en ook de rit over de afsluitdijk en langs het IJselmeer in Noord-Holland stond in het teken van de pleziervaart, vanaf de wal gezien dan, en dat leverde een aantal fraaie typisch Nederlandse plaatjes op.
   
  en nog 10 foto's van Neerlands activiteiten op het water :-)
  Lees meer...
  Rondje Zeeland en Zuid-Hollandse-Eilanden
   
  Pinksteren is de gelegenheid voor veel Nederlanders om er een lang weekend weg in eigen land van te maken, en daar vormde wij dit jaar geen uitzondering op.
  Het enige verschil is dat mijn weekend van zaterdagavond tot dinsdagavond liep, één etmaal achter de rest van Nederland aanlopend.
  Het heerlijke Pinksterweer van 2009 bracht ons naar een lekker rustige camping in Rilland, op de grens van Brabant en Zeeland, met zicht op de Westerschelde, en ook naar Goes om met de historische stoomtrein Goes-Borsele een ritje te maken.
  We zochten de kust op, en genoten van het strand in Domburg, reden over de dijken naar Hellevoetsluis, namen daar een kijkje in de haven en in het brandweermuseum. De reis eindigde in het pittoreske Brielle op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten waar we met onze neus in de boter vielen toen, bij het stadhuis aangekomen, kennelijk een schooljuffrouw in het huwelijksbootje stapte met een lid van een Harleyclub. Joelende kinderen en grommende Harley Davidsons bleek een verrukkelijke kabaalmelange.
  Op dinsdagavond was ook ons lange weeekend weer voorbij.
  ruim 25 foto's van dit zonrijke Pinksterweeekend................
  Lees meer...
  Heumen aan de Maas
   
  Heumen ligt helemaal oostelijk in het Land van Maas en Waal, precies in de punt van het Maas-Waal-Kanaal en de Maas, even onder Nijmegen.
  De Regio Nijmegen kent verschillende landschappen, soms met lichte glooiing, dan weer vlak, met bossen, waterpartijen en met landbouwgronden.
  Bij het dorpje Heumen is het veelal de landbouw die domineert, maar de Maas met uiterwaarden, de Maasbrug en de nabij het nabij gelegen
  Heumens bos zijn sfeer bepalend voor deze plaats in het land van Maas en Waal.
  Heumen ligt aan de grens van 3 provincies, oostelijk van de Maas is het Limburg, zuidelijke van de Maas Brabant en Heumen zelf ligt in Gelderland.
  Met de nabij gelegen camping ( mail )is het een ideale plek voor een weekendje weg in eigen land.
  Lees meer...
  Warum ist es am Rhein so schön?  Waarom het aan de Rijn zo mooi is? Tja… dat is niet te omschrijven, dat moet je zien.
  Op weg naar het zuiden kun je natuurlijk de “blik-op-oneindig-route” nemen over de A3, maar wij kozen in 2007 voor de schilderachtige binnendoor route, bij Koblenz namen we het traject langs de Rijn en kwamen via de mooiste uitzichten op de wijnhellingen langs de Rijn zo in Mainz, waar we op de camping neerstreken. Vanaf de oever bij de camping hadden we een prachtig uitzicht over de oude stad, de enorme oude Mainzer stadsbrug en het havencomplex in de verte aan de overkant van de rivier, en dat leverde 16 fraaie plaatjes op.
   
  geniet mee met nog 15 vergezichten over de Rijn bij Mainz.............
  Lees meer...
  In het diepe oosten van Nederland, tussen Aalten en Winterswijk ligt boekenstadje Bredevoort.
  Het eeuwenoude stadje staat bekent om zijn vele boekenwinkeltjes en om de vele boekenmarkten die er ieder jaar gehouden worden ( 16 in 2009 ! ).
  Bredevoort is ook een lust voor het oog met zijn historische woninkjes vaak uit de 17de eeuw, het is niet voor niets een beschermt stadsgezicht.
  De speciale atmosfeer en de heerlijke uitstraling trekt ook weer andere geïnteresseerden aan, op de dag dat wij door Bredevoort wandelden zag je op elke hoek en alle pleintjes amateur-schilders zitten die de bijzondere stadsgezichten vereeuwigden.
   
  blader even mee door Bredevoort, boekenstad, 13 foto's............
  Lees meer...
  Berlijn is zo’n stad, die moet je gezien hebben, waarom? Als er één stad in Europa symbool is voor de tweedeling in de wereld, dan is het wel Berlijn.
  Niet voor niets is “Checkpoint Charly” de must voor ieder toerist, maar ook de Brandenburger Tor, de Rijksdag, prachtige gebouwen en paleizen.
  Berlijn zien, kan je zelf doen, maar ook een rondrit met de open dubbeldeks toeristenbus hoort bij Berlijn, die kan beginnen bij het nieuwe station, maar je kunt ook ergens halverwege instappen.
  15 foto's zijn 15 herinneringen aan Berlijn.....................
  Lees meer...
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl